Posted by balazs On September - 1 - 2014 0 Comment

Az ITU Tereptriatlon Világbajnokságot követően, csupán 3 napom maradt összeszedni magam, illetve felkészíteni a technikát az újabb bevetésre, hiszen csütörtökön már Angliában, az XTERRA England világkupán volt jelenésem.  Nagyon fontos verseny volt ez számomra az XTERRA European Tour összetett szempontjából!

A kiutazásom nem volt épp zökkenőmentes, a reptéren, az autókölcsönzéssel adódott némi feszültség, de szerencsére sikerült mindent megoldanom. A London-t elkerülő autópályára, épp a „legmegfelelőbb” időpontban sikerült ráhajtanom, így a kb. 100km-es utat a versenyközpontig, és a szállásomig, nagyjából 2,5 óra alatt sikerült megtennem…

Másnap, pénteken már viszonylag kipihenve Helená Erbenová-val és Sam Gardnerrel sikerült bejárnom a  kerékpáros pályát. Hát…. Az angolok kitettek magukért, semmi komoly szintkülönbséget nem tartalmazott a pálya, de ennek ellenére egy igazán nehéz nyomvonalat sikerült kijelölniük.

Igazi vadregényes, csiki-csukis ösvényeken haladtunk, folyamatosan nullára kellett fékezni a bringát, majd ebből kellett kigyorsítani. Nagyon kimerítő volt, egy pillanatig sem lankulhatott a figyelmünk, és még frissíteni is alig volt alkalmunk!  Bringázás után, átmozgatásképp még úsztam egyet a verseny helyszínén.

Szombaton még a futópályát is bejártam, ami akárcsak a bringa, nem sikerült túl egyszerűre….

A rajtszámom, majd a kötelező megjelenéseket letudva, PRO Briefing, PRO sajtótájékoztató, már csak a pihenésé volt a főszerep.

Vasárnap pontban,  délben volt a startunk, hűvös, de mindenki nagy örömére szép időnk volt. Végre… Nem kell dagonyáznunk! J

A rajtom most kimondottan jól sikerült, és végre az úszáson is sikerült már egész jól kihajtanom magam. Az 1500m úszást 21 perc alatt teljesítettem és a 3-ként léptem partra. A depózásom elég lassúra sikerült sajnos, a 17 fokos víz miatt kellett egy kis idő mire magamhoz tértem…

A kerékpáros szakasz elején még igykeztem Helenával elmenni ameddig csak bírok, de az egyik frissítésem közben meglépett picit. Ezután éreztem, hogy picit belassultam, ezeket a 0-ra lefékez, kigyorsít kanyarokat nem sikerült olyan jól vennem, mint egy két ellenfelemnek. A 4. és az 5. helyen hajkurásztuk egymást az angol versenytársammal, Jacqui Slack-el. Nem bírtunk egymással, így a depóba is ebben a sorrendben értünk be.

A futás elején még picit szenvedtem, de kezdtem magam egyre jobban érezni, és igyekeztem leszakítani magamról Jacqui-t. Ez sajnos nem sikerült, így végül együtt értünk a célhoz, és sprintbefutó döntött. Végül az 5. helyet sikerült megszereznem az angliai Világkupán!

Egy kis videós összefoglaló a versenyről :

https://www.youtube.com/watch?v=f566DFg_WGM&app=desktop

Mikor ezt a beszámolót írom már végleges, hogy ezzel az eredménnyel a 6. helyen zártam a profik XTERRA European Tour összetett versenyét!

Sziasztok!

Brigi

You must be logged in to post a comment.