Posted by balazs On August - 13 - 2018 0 Comment

Ez volt az “A” versenyem idén, a Master Országos Bajnokság. Szeretem ezt a versenyt, leginkább mert csak masterekkel kell versenyezni, a fiatalabbak előttünk, az idősebbek mögöttünk indultak. Szóval csak hozzám hasonló, 40-49 évesekkel kellet megküzdenem ma. De nem volt kis mezőny, 82 induló volt!

A rajt kemény volt, nekiugrottunk már az első emelkedőnek rendesen, mint az elite OB-n is. De ebben a mezőnyben ott tudtam maradni az elején. Négyen tudtunk elszakadni a mezőnytől: Molnár Tamás, Specziár Viktor, Rákóczi Viktor és én. Az emelkedő tetején még láttam a mezőnyt mögöttünk, de már elég messze voltak. És hát nem vettünk vissza a tempóból! Az első kör 41 km/h-s átlag, 268W NP, nekem ez soknak számít. A következő körök rendre lassabbak lettek, de hát persze fáradtunk, dolgozott mindenki.

A negyedik kör elején a mászáson leszakítottuk Specziár Viktort, aki tuti nyerte volna a versenyt, ha eljön velünk a célig. Az utolsó körben próbáltam egy újabb szelekciót indítani, itt Molnár Tomi úszott meg. Igaz a dombtető után még visszaért egyszer, de aztán inkább úgy döntött, neki jó lesz a harmadik hely is, így a kör maradék részét nem kellett folyamatos lószolással tölteni.


Rákóczi Viktorral együtt fordultunk a célegyenesre, szerencsére az utólért elit/master1 versenyzők nem kavartak be, tisztán tudtunk versenyezni. Viktor 400m-re a céltól kezdett gyorsítani, már ez se volt könnyű tempó, de éreztem, hogy picivel talán tudok gyorsabban menni ennél.  150m-re a céltól indítottam, és sikerült nyernem! Az utolsó körben görcsöltem már a mászáson is, a sprinten is, de szerencsére nem volt annyira durva, hogy ne tudjak tekerni.

Örület, egy évig bajnoki mezben versenyezhetek! De még edzeni is abban fogok, az tuti! Olyan boldog vagyok, hihetetlen!

Köszönöm mindenkinek aki segített abban, hogy eljuthassak ide, és persze a Merida CST-nek a támogatást!

You must be logged in to post a comment.