Minden akkor kezdödött amikor anyukám és apukám megismerkedett…:-)

…aztán 1995 áprilisában megalapítottuk a Front MTB Club-ot, Szőcs István, akkori főtitkár segítségével…majd sok-sok versenyen részt vettünk, hátizsákkal, farmerban vonatoztunk és tekertünk ki a helyszínekre…az 1996-os zebegényi versenyen a Duna-part kavicsán táboroztunk, a vacsora gyíkhús volt…Aztán jobbnak láttam megalapítani egy más elven működő hegyikerékpáros csapatot, ez lett „kétszemélyes versenyző-gárdával” a Maraton SC. (hivatalos bírósági bejegyzés: 1997 április)

Időrendben visszafelé haladva:

- 2011. ( 3 új belépő) A lányoknál Márti egyre kevesebbet versenyez, majd augusztusban megszületik kisfia Sándor. Módos Gabi, Szalontay Beni, tartja a formát, Lobmayer Balázs pedig az iskolára és munkára koncentrál jobban. Bence balesetet szenved egy országúti edzésen, amely miatt tétversenyeket kénytelen kihagyni.

- 2010. ( 8 új belépő) A csapat elitje: Vajda Márti, Módos Gabi, Szalontay Beni, Lobmayer Balázs. Master kiemelt versenyzőink Adorján Sanyi, Szalontay András, Kis Józsi és Vas Péter. A gyerekeknél a legeredményesebb Vas Blanka és Balázs testvérpáros. A mezőnyben Cser Gábor újra a nyeregben, nagy energiával vág neki a versenyeknek. Master első éves eredményes versenyzőnk Mátis Barna is jól teljesít ebben az évben.

- 2009. ( 14 új belépő) Bár sokan csatlakoztak a csapathoz, de közöttük sok nem aktív (értem itt: nem pontszerző) taggal bővült a névsor. Az idei robbanás az ütős új design – az új mez -bevezetése, amely sok pozitív visszajelzést kapott. Egyszerű, letisztult színvilággal kölcsönöz megújult formát a csapat tagjainak az öltözék. Csapatsorrendben 80,5 ponttal maradtunk le a dobogóról, úgy hogy az ELIT versenyzőink közül sérült volt sokáig Zsoltika, Lobosz sokszor elkottázta a versenyeket, Márti pedig nagyon sokat dolgozik és kevés ideje (inkább semmi) nem marad a felkészülésre.
Lényeges változás, hogy 2010-ben Szlobodnyik Zsolt nem a csapat színeiben versenyez.
A szponzori háttér szűkül: a Bikefun Kft.-n kívül a Speed8 Kft. marad a csapat mellett, továbbá a Hegykői Önkormányzat támogatja a csapatot a Szalay-ikrek közvetett segítségével.
- 2008. ( 9 új belépő)

Szponzoraink:

Bikefun KFT – Merida, CST, Sigma, Lazer,

FÁÜ RT – GATORADE,

New Speed 8 KFT. – Speed8 energizáló formula,

Maresi Foodbroker KFT.

Maraton és MOAB kerékpárüzletek – szervizháttér

Létszámban kicsit kevesebben, de az igazi kemény mag megerősödve próbál helytállni majd 2008-ban is. túl vagyunk egy kéthetes Pesaro(IT)-ban rendezett edzőtáboron ahol a két hét alatt majd 1500km-t hajtva megpróbáltuk jó formába hozni magunk. Új tagjaink: Szalay Jucus és Szalay Rita, Goda Peti, Kardos Tibi, Bíró Tomi, Helmeczi Tomika, Dóczi Laci, Klein Tomi, Závodi Laci. A magyar versenyek mellett Adorján Sanyi és Mikusz teljesítik a Trans Germany német többnapos maratont.

- 2007. (6 új belépő) A “letisztulás” éveként jelölöm meg ezt az időszakot. Sokan elégedetlenségüknek adtak hangot az év során, mert egy kicsit “szétszéledni” látszott a nyáj. Mint csapatvezető biztosíthatok minden kételkedőt: a csapat élt, él és élni fog… Eredményeink: Ide sorolom az elmúlt 10 év egyik legnépesebb külföldi indulókkal szereplő C1-es kategóriájú XCO versenyünket, amelyet Pilisborosjenőn szerveztünk a helyi aktivisták segítségével. Továbbá: MASTER XCM és XCO dobogó, Magyar Bajnokság, ELIT női dobogó, U23 Magyar Bajnok, Csapatsorrend III. helyezés Csatlakoztak a csapathoz: Fülöpp Zsolt, Túróczi Emese, Lónárt Dániel, Major László, Lobmayer Matyi, Kulimák Peti és fia Ifj. Kulimák Peti.

- 2006. (6 új belépő) Egyszerűen csak végeztük a dolgunk: eljártunk minden versenyre. Nagy változás a csapat életében, hogy a Merida márka itthoni disztribútora a BikeFun KFT. lett, aki továbbviszi a csapat szponzorálását. Azért egy kis fennakadást csak okozott ez a tény. (lásd weboldal frissülése…nem mentegetőzöm:-))))) Hatalmas, már-már kezelhetetlen tömegekkel próbáltunk együtt dolgozni. Sajnos, voltak olyanok akik szerepvállalásuknak nem eleget téve megnehezítették a dolgom. Plusz emberek plusz munkával járnak és sajnos ez a kapcsolat nem lineáris. Elértük azt a létszámot, amely felett nem lehet kiemelten foglalkozni az egyénnel. Ezt sokan megtapasztalták a tagok közül. A csapatversenyt megnyertük. Mi voltunk Magyarország első számú montis csapata. Ismét versenyt rendeztünk Csillebércen, idén ez volt az ORSZÁGOS BAJNOKSÁG. Jól sikerült, túlnyomó részben pozitív vsszajelzéseket kaptam.  A TREKLAND KFT.  ígérete ellenére NEM teljesítette a szerződésünk feltételeit. Azóta minden a levegőben lóg… Csatlakozók: Szalontay András, Szalontay Bence, Primász Péter, Kis József, Vas Kata Blanka, Vas Balázs.


- 2005. (23 új belépő) Az előző év méltó folytatása. Vinczeffy Zsolt XCO Magyar bajnok, és kupa összetett második az év végén. Vajda Márta sikerei folyamatosak  – az XCO versenyeken nem talál legyőzőre. Ezek szerint használt a csapat Riminiben(IT) lebonyolított két hetes tavaszi edzőtábora.
Az ifjak közül példásan szerepel Juhász Dávid és Vaskó Luca. Az U19 kategóriában Lobmayer Balázs és Sipiczki Ádám nyújtanak jó teljesítményt.
Felnőtt versenyzőink között Németh Gyula és Szlobodnyik Zsolt hozzák jó formájukat, a senioroknál a sikeres Schmeisel-Mikula-Vas-Torma négyes, masterben a kupát pedig az egész évadban remek erőben szereplő Adorján Sándor nyeri el, annak ellenére, hogy a salgótarjáni OB előtt ellopják a kerékpárját, minden kiegészítőjével együtt. A csapatok versenyében előre léptünk a második helyre. Szponzoraink között változás történt a TENGERSZEM KFT. helyére a MARMOT hazai forgalmazója  a Trekland KFT. került. Akik ebben az évben csatlakoztak: Borbély Gyuri, Kocsis Dávid, Kocsis Ádám, Galambos Gergő, Kovács Bálint, Czeróczki Ági, Kövér Zsolti, Maróti Vili, Bodor Szabi(1997-2007), Lobmayer Balázs, Körtvéllyessy Ákos, Áder Krisztián, Nádházi brothers, Módos Gabi, Juhász Dávid, Vödrös Gergő, Hajabács Balázs, Sipiczki Benedek, Lovas Kata, Várkonyi Bea, Mátis Barna, Kiss Gábor, Kiss Norbert (Spiky), Regős Tündi, Gombos Lajos.


- 2004. (21 új belépö) Az elsö, sok viszállyal teletűzdelt de úgy érzem végig sikeresen helytállva teljesített évünk, amikor a csapatban hivatásosan foglalkoztatott versenyzők dolgoznak. Első külföldi (Horvátország) edzőtábor szervezése. Az év végi összesített csapatsorrendben a harmadik helyet foglaljuk el. A kiírt válogató versenyek eredményeképpen Vinczeffy olimpikon lehetett. Athénban a 43. helyen ért célba, amely hűen tükrözi a magyar hegyikerékpársport jelenlegi állapotát. Mikusz és TT újra együtt dolgoznak a közös célokért. A csapat hivatalos neve: MeridaMaraton TEAM-DUREX.
Vinczeffy Zsolt, Vajda Márta, Tarján Tamás, Wallfisch Tamás, Keján Krisztián, Doba Peti, Szlobodnyik Zsolt, Szi Zsolt, Novotny György, Kocsis Sándor, Kovács Gyuri, Németh Gyula, Sipiczki Ádám, Takács Zoli, Both Zoli, Zonkó Feri, Bíró Zsolt, Bódi Ferenc, Vaskó Luca és Vaskó Józsi, Rácz Robi.

- 2003. (2 új belépő) Megnyílnak a Tengerszem Kft. kapui számunkra – újabb lehetőségek. A Gatorade-el folytatott tárgyalások arra engednek következtetni, hogy a következő szezontól nem fogunk a versenyeken szomjazni…
A csapat 70% Merida kerékpárokat használ. Arculatváltás – a nemzetközi csapathoz hasonló csapat-öltözet készítése, az első hazai hosszú hétvégés edzőtábor szervezése. Aszódi Kati, Földváry Gyuri.

- 2002. (5 új belépő) A konfliktusok éve, nagyon sok súrlódás csapaton belül, a csapat állománya kis mértékben csökken. A feladat: minél jobb eredmények elérése. Schmeisel Szabolcs, Nedeczky Csabi, Gulyás Peti, Király Kata, Kovács Balázs.

- 2001. (8 új belépő) A sikeres év után elmélyül a kapcsolatunk fő támogatónkkal. A csapat megjelenésének kialakítása. A kelléktár bővül: van csapatsátrunk, vannak molinóink, zászlóink, egyéb versenyre kitelepüléshez szükséges felszereléseink.
Nagy Attila(kutya), Horváth Dani, Rácz Lali, Lakatos Peti, Kovács Tamás, Móczár Zsolt, Szénási Kálmán, Völker Tibor.

- 2000. (10 új belépő) Belép a csapat életébe a Velotrade Kft., amely a Merida kerékpárok és sok más jelentős nagy márka forgalmazója hazánkban. Az első közös elképzelések, az “szárnypróbálgatás” éve. Az egyesületi mez módosítása. A lányoknál Seres Hédi fut be többször a második helyen Vajda Márti mögött. Adorján-Kovács-Torma hármasfogat a senior siker group.
Holló Tibor, Valcsó Anikó, Vas Peti, Beleznai Gábor, Adorján Sanyi, Póka Sanyi, Tóth Peti, Seres Hédi, Havarik Tomi, Dénes Balázs.

- 1999. (13 új belépő) Nagyon sok új kapcsolat kialakítása, szervezetten jutunk el a versenyek helyszíneire, ahol a 40%-ban végeznek versenyzőink. Senior kategóriában Kovács Gábor dobogós, a hobbisok közt Kökény Zsolt és Mikusz érnek el jobb eredményeket. Áron pedig a juniorok körében arat. Kökény Zsolt, Kovács Gábor(az antikvárius), Mihó( volt századparancsnokom), Bende Erzsébet, Dankó Zsolt, Tóth András, Fejes Csabi, Kovalóczy Áron (5.0), Szabó Zoltán, László Dávid, Méhész Tomi, Torma Zsolt, Simon Peti.
A kibővített csapattagsággal felkeltjük a figyelmet és szponzorkeresésbe fogunk.

- 1998. (2 új belépő) Brájer Tomi és Horváth Sanyi viszik a prímet a hobbisok között. Dobogós és dobogó közeli helyekkel. Brájer Gabi elitben próbál szerencsét.
Versenytapasztalatok gyűjtése, jövőkép megfogalmazás…
Horváth Sanyi, Dankó Gábor (1961-2002).

- 1997. (5 új belépő)
Az első tagfelvételek. Önköltséges versenyekre járás, mezkészítés. Támogatónk a Maraton Kerékpárüzlet, akik segítségével új bukósisakokat kaptunk.
Fedor Pisti, Brájer brothers, Peládi Tibi, Hegedűs Attila.

- 1996. (2 aktív tag)
Sztán Öcsi és Mikusz, céges Trabant…